Workshops (NL)

Hallo, 

Heb jij interesse om je samen met je sportclub verder te verdiepen in het thema grensoverschrijdend gedrag? 

Thomas More heeft enkele workshop ontwikkeld voor verschillende actoren (sporters, trainers, bestuurders, ouders) in de sport. 

Deze workshops zijn erop gericht om betrokkenen te stimuleren om grensoverschrijdend gedrag sneller te kunnen herkennen en om vervolgens actie te kunnen ondernemen. Om na te gaan of deze omstander-workshops ook effectief werken, hebben we uw hulp nodig.

We bieden de volgende workshops aan: 

  • Sporters (12 tot 14j) kunnen deelnemen aan een eenmalige workshop (+/- 90 minuten) waarin zij leren hun eigen grenzen te herkennen alsook hoe om te gaan met de grenzen van anderen. Deze vorming zal doorgaan in de sportclub in groepjes van 8 à 12 deelnemers. Sporters zullen een papieren vragenlijst invullen voor en na de vorming.
  • Trainers kunnen een vormingstraject volgen waarbij ze ondersteuning krijgen bij het opmerken van en reageren op signalen van grensoverschrijdend gedrag. Het omvat één workshop van +/- 120 minuten in de club in groep. Na één week krijgen de trainers drie online boostersessies van max. 15 minuten gespreid over drie weken. Trainers zullen een vragenlijst invullen voor en na de sessie, alsook enkele weken later.
  • Bestuurders vragen we om een vragenlijst in te vullen zodat wij meer inzicht krijgen in het beleid dat uw sportclub hanteert omtrent dit thema, dit kan voor u tevens dienen als een ‘zelfscan’ van uw beleid. Daarnaast wordt u ook uitgenodigd voor het volgen van een online tutorial over het opzetten van een preventiebeleid. De ‘zelfscan’ wordt opnieuw ingevuld 3 maanden later.
  • Ouders zullen binnenkort online kennisclips kunnen raadplegen. Stay tuned! 

Interesse in één van deze workshops? 

Vraag je workshop aan bij ICES (vorming@ethischsporten.be)

 

Wil je meer weten over dit project? Heb je informatie die ons kan helpen?

Contacteer ons gerust!

Safesportallies@thomasmore.